Leuk dat je onze website bezoekt!

 

Wij zijn Caroline en Tex en wij leven een vrijbuiters leven in Nederland. We doen zoveel mogelijk dingen die we leuk vinden, zodat werken geen werken is, maar onze levensstijl. Een zomerhuisje en een bakdekker-salonboot zijn ons thuis en daardoor leven we eigenlijk altijd 'buiten', ook in de winter. Caroline heeft, naast steeds een tijdje te werken en verschillende creatieve opleidingen te doen in Nederland, veel zeezeilreizen over de wereld gemaakt. Nu is ze in Nederland op het water te vinden met haar eigen veerdienst Anna, die ze vaart tussen Numansdorp en Willemstad. www.veerdienstanna.nl. En sinds kort hebben we een nieuwe aanwinst erbij, Kaatje! Dit is een unieke bakdekker-sloep. Naast Jutter Design en de veerdienst starten we binnenkort met rondvaarten. www.rederijanna.nl gaat binnenkort online voor meer informatie.

 

Tex heeft als marinier ook veel van de wereld gezien en is daarna in Scheveningen terecht gekomen, waar hij onder andere  strandtenten heeft gebouwd en later werd hij facilitair manager op de Pier. Hier had hij ook zijn eigen werkplaats aan zee. Binnenkort gaat hij als havenmeester aan de slag in de mooiste haven van Dordrecht.

 

We houden van water, buiten zijn en natuur. Sinds een aantal jaren zijn we een stel. We kennen elkaar van vroeger, maar zijn elkaar 26 jaar lang uit het oog verloren. Nu blijken we in de basis altijd hetzelfde gedacht te hebben. Zo verbazen we ons allebei al vele jaren over wat mensen weggooien, alsof de spullen en materialen niks meer waard zijn. De schoonheid van hoe dingen gemaakt zijn en wat de materialen nog in zich hebben lijkt men niet meer te zien. Voor ons een doorn in het oog, maar tegelijk een groot cadeau om mee aan de slag te gaan.

 

We geven een product met een rijk verleden graag een mooie nieuwe toekomst en vinden het geweldig om van spullen die anders in de container belanden, nieuwe, verrassende designs te creëren. Een aantal ontwerpen kunnen meerdere malen gemaakt worden, omdat die producten vaker te vinden zijn. Maar veel producten zijn uniek en niet nog een keer te maken, omdat we van bepaalde onderdelen er maar 1 vinden. Ook houdt Caroline van kleding, maar dit koopt ze bijna nooit meer nieuw. Er is tweedehands zoveel moois te vinden en zo creëer je steeds weer je eigen unieke stijl. Niet iedereen is een jutter, dus daarom zoekt zij voor jou. Neem gerust een kijkje in de Jutter kledingkast! (BINNENKORT!!)

 

 

Alles wat we maken past bij ons. Het liefst verkopen we niks, omdat we alleen maar maken wat we zelf mooi vinden. Maar het past niet in ons zomerhuisje of op onze boot, dus hopen we dat we het een ander mooi leven kunnen geven bij jou!